Je kunt op verschillende manieren meedoen in De Stadskeuken.

Deelnemen aan activiteiten

In de eerste plaats natuurlijk als bezoeker en/of deelnemer aan activiteiten. Tijdens de inloop kun je terecht voor een kopje koffie of thee, om anderen te ontmoeten, over jouw initiatief te sparren, of rustig met je laptop te flexwerken. In de agenda (link) kun je zien wat er wanneer te doen is. Als je op de betreffende activiteit klikt, zie je meer informatie over de activiteit.

Zelf iets organiseren

Wij zijn altijd op zoek naar mensen die zelf iets willen organiseren. Past jouw initiatief binnen 1 of meer van de thema’s? Dan is de kans groot dat je jouw activiteit tegen wederkerige voorwaarden kunt organiseren. Dit betekent dat je dan geen gebruikskosten verschuldigd bent, maar iets in wederkerigheid terug doet, bijvoorbeeld in de vorm van vrijwilligerswerk. In Het Stadscollectief werken we ook onderling met elkaar samen. Door elkaar te helpen en van elkaars diensten gebruik te maken houden we elkaars initiatieven vitaal. Omdat we met een onderling waarderingssysteem, De Bedankrekening, werken kun je zelf de balans bijhouden van jouw bijdrage en de waardering die je daarmee opbouwt.

Leren en werken

Als stagiaire, vrijwilliger en/of beginnend ondernemer kun je in De Stadskeuken werken aan je eigen ontwikkeling en je eigen doelen behalen. Waar de één op zoek is naar een zinvolle tijdsbesteding, kan de ander doelgericht werken aan zijn/haar toekomst. Wij stimuleren vrijwilligers ook om hun mogelijkheden te verkennen als zelfstandig ondernemer. Zo nodig stellen wij samen met jou en jouw begeleider een ontwikkeltraject op. We zijn officieel aanbieder van trajecten voor Activerend Werk en bezig met certificaten als erkend Leerbedrijf voor opleidingen.

Vacature: Gastheer/vrouw

Als gastheer/vrouw ben je het gezicht van De Stadskeuken. Je zorgt ervoor dat iedereen zich er welkom voelt. Als bezoekers vragen hebben, probeer je die zo goed mogelijk te beantwoorden. Je zorgt dat de ruimten in orde zijn en zet koffie en thee. Samen met anderen of alleen, draai je de bar. Als er activiteiten zijn, begeleid je de deelnemers. Verder zijn er diverse huishoudelijke en administratieve werkzaamheden. In sommige gevallen open en sluit je de activiteit.

De sfeer is informeel en van bezoekers en deelnemers verwachten wij een actieve houding. Dit mag jij als gastheer/vrouw uitdragen.

We beginnen met een kennismakingsperiode waarbij je een tijdje meedraait tijdens activiteiten. In overleg met jou bepalen we daarna welke werkzaamheden het beste passen en op welke dagen je je kan inzetten.

Sociaal aandeelhouder

Je kunt ook betrokken zijn bij De Stadskeuken als samenwerkingspartner, adviseur of sponsor/fonds. We noemen dat ‘sociaal aandeelhouder’. Sociaal aandeelhouders zijn welkom om mee te denken en te doen in De Stadskeuken.