Meedoen in De Stadskeuken

Je kunt op verschillende manieren meedoen:

Deelnemen aan activiteiten

In de eerste plaats natuurlijk als bezoeker en/of deelnemer aan activiteiten. Tijdens de inloop kun je terecht voor een kopje koffie of thee, om anderen te ontmoeten, over jouw initiatief te sparren, of rustig met je laptop te flexwerken. In de agenda (link) kun je zien wat er wanneer te doen is. Als je op de betreffende activiteit klikt, zie je meer informatie over de activiteit.

Zelf iets organiseren

Wij zijn altijd op zoek naar mensen die zelf iets willen organiseren. Richt jouw initiatief zich op een sociale en duurzame samenleving? Dan is de kans groot dat je jouw activiteit tegen wederkerige voorwaarden kunt organiseren. Dit betekent dat je dan geen gebruikskosten verschuldigd bent, maar iets in wederkerigheid terug doet, bijvoorbeeld in de vorm van vrijwilligerswerk. Als collectief werken we ook onderling met elkaar samen. Door elkaar te helpen en van elkaars diensten gebruik te maken houden we elkaars initiatieven vitaal.

Leren en werken

Als stagiaire, vrijwilliger en/of beginnend ondernemer kun je in De Stadskeuken werken aan je eigen ontwikkeling en je eigen doelen behalen. Waar de één op zoek is naar een zinvolle tijdsbesteding, kan de ander doelgericht werken aan zijn/haar toekomst. Wij stimuleren vrijwilligers ook om hun mogelijkheden te verkennen als zelfstandig ondernemer. Zo nodig stellen wij samen met jou en jouw begeleider een ontwikkeltraject op. We zijn officieel aanbieder van trajecten voor Activerend Werk en bezig met certificaten als erkend Leerbedrijf voor opleidingen.

Kijk maar even bij de vacatures of er iets voor jou bij zit. Wil je iets anders doen of leren? Dan horen wij dat graag, want er is veel mogelijk!

Sociaal aandeelhouder

Je kunt ook betrokken zijn bij De Stadskeuken als samenwerkingspartner, adviseur of sponsor/fonds. We noemen dat ‘sociaal aandeelhouder’. Sociaal aandeelhouders zijn welkom om mee te denken en te doen in De Stadskeuken.

Vrijwilligers en/of stagiares gezocht!

Medewerkers gastvrijheid

Als gastheer/vrouw ben je het gezicht van De Stadskeuken. Je zorgt ervoor dat iedereen zich er welkom voelt. Als bezoekers vragen hebben, probeer je die zo goed mogelijk te beantwoorden. Je zorgt dat de ruimten in orde zijn en zet koffie en thee. Samen met anderen of alleen, draai je de bar. Als er activiteiten zijn, begeleid je de deelnemers. Verder zijn er diverse huishoudelijke en administratieve werkzaamheden. In sommige gevallen open en sluit je de activiteit.

De sfeer is informeel en van bezoekers en deelnemers verwachten wij een actieve houding. Dit mag jij als gastheer/vrouw uitdragen.

We beginnen met een kennismakingsperiode waarbij je een tijdje meedraait tijdens activiteiten. In overleg met jou bepalen we daarna welke werkzaamheden het beste passen en op welke dagen je je kan inzetten.

We zijn open op woensdag en vrijdag. Vooral voor de woensdagmiddag en de vrijdagochtend zoeken we mensen. Daarnaast zijn er op wisselende tijden activiteiten waarvoor we mensen zoeken die flexibel oproepbaar zijn.

Ervaren kok

Voor onze kookactiviteiten zoeken wij mensen die ervaring hebben en het leuk vinden om voor (grote) groepen mensen te koken. Je bedenkt menu’s, doet de boodschappen, maakt een plan en geeft leiding aan het gebruik van de keuken en het kookproces.

Op elke vrijdagavond wordt er een aanschuifmaaltijd gekookt en we zoeken mensen die deze af en toe willen bereiden en aansturen. Daarnaast zijn er ook incidentele kookactiviteiten waarvoor we mensen zoeken die flexibel oproepbaar zijn.

Hulpkoks

Voor onze kookactiviteiten zijn wij op zoek naar mensen die kunnen helpen bij het bereiden van maaltijden en het opruimen en schoonhouden (inclusief afwas) van de keuken.

Activiteitencoordinator

Wij zoeken mensen die zelfstandig activiteiten willen organiseren en coordineren. Dat kunnen activiteiten zijn die wij al organiseren, maar het is ook mogelijk om jouw eigen activiteiten op te zetten in De Stadskeuken.

Medewerker communicatie

Nog niet al onze activiteiten staan op deze website en we willen ook graag de vrijwilligers, de initiatiefnemers, de vaste gebruikers en onze deelnemers graag op deze website voorstellen. Ook zouden we het leuk vinden als er af en toe een blog verschijnt over een thema dat ons in De Stadskeuken bezighoudt. Daarvoor zoeken we iemand die mooie sfeervolle foto’s kan maken en pakkende teksten schrijft.

Activiteiten

Inloop

Elke woensdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00

Op woensdag en vrijdag zijn we open voor ontmoeting, een kop koffie, thee en tussen de middag een kop soep. Je kunt mee doen aan activiteiten, afspreken met vrienden, een bespreking houden met je collega of andere initiatiefnemers, samen aan een initiatief werken, flexwerken, etc. Bijdrage: 1 euro voor koffie of thee en de bereidheid om een praatje te maken met je mede bezoekers.

Creatief cafe

Elke woensdag van 10.00 tot 12.00

Voor iedereen die graag samen met anderen creatief bezig is. We koken, bakken, zorgen voor de plantjes, haken, macrameen, breien of werken met de naaimachine. Net waar we zin in hebben. Ondertussen delen we ervaringen en drinken we koffie. Eén keer per maand komen de bewoners van Huize Kohlmann naar beneden om samen een activiteit te doen. Bijdrage: een euro voor de koffie of thee, delen van je levenservaring en gezelligheid.

Regenerative Culture Cafe

Elke week (meestal op maandag) 17.30 tot 21.00

Tijdens deze activiteiten wordt dieper ingegaan over hoe we een samenleving kunnen bouwen die duurzaam en veerkrachtig is, waarbij verbinding centraal staat. Tijdens de activiteiten zal enerzijds een uitwisseling van ideeën plaatsvinden over wat een Regeneratieve Cultuur kan inhouden en anderzijds door middel van workshop vormen en praktische oefeningen actief ontdekt worden hoe we een Regeneratieve Cultuur kunnen bewerkstelligen.

De klup

Elke woensdag van 12.30 tot 14.00

Voor en door kinderen en ouders/grootouders/verzorgers. Eerst gezonde soep met een tosti (of soms een pannekoek) en daarna samen knutselen. Ouders helpen zelf mee. Bijdrage inclusief lunch en knutselen: €3,50 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen.

Samen koken, samen eten, samen afwassen

Wat de pot schaft

Elke vrijdagavond vanaf 18.00 (eten om 18.30)

Schuif ook eens aan op vrijdagavond om (nieuwe) mensen te ontmoeten, een goed gesprek en het delen van mooie ideeen. We vragen een bijdrage in onze kosten van €5,- per persoon en de bereidheid je handen uit de mouwen of in het sop te steken of een andere positieve en creatieve bijdrage te leveren. Kinderen betalen €3,50 en wie weinig te besteden heeft kan ook voor €3,50 mee eten.

Initiatieven

Het plantenasiel

Planten redden van de container, een plant die het bij jou niet zo goed doet, kan heel goed matchen met een ander. Doneer een plant en wij zoeken er een nieuw thuis voor. Weet je niet hoe je je eigen plant moet verzorgen en wil je hem redden? Wij adviseren je. Adopteer een plant en doe een donatie.
Samen gaan we voor een wereld tegen verspilling en zaaien we bewustwording.

De bomenbond

Samenwerking tussen verschillende belangengroepen die bomen en daarmee onze natuur, het klimaat en onze gezondheid willen beschermen. Eén keer per maand komt de Bomenbond bij elkaar.

Zaai een zaadje voor de toekomst

Samen met vrijwilligers maken we kleine schattige stoffen uitdeelzakjes voor zaad van wilde bloemen. In het voorjaar gaan we die uitdelen voor meer bewustwording van het het belang van wilde bloemen en biodiversiteit.